Nieuw modelcontract architectuur beschikbaar op My Protect

De intrede van de omgevingsvergunning (in Vlaanderen), de toekomstige Wet-Peeters betreffende de verplichte verzekering tienjarige aansprakelijkheid, de recente controles door de FOD Economie aangaande de informatieplicht en de wijzigende regelgeving en rechtspraak hebben ervoor gezorgd dat Protect haar voorbeeldovereenkomst architectuur heeft aangepast.

Het gaat onder meer om:

  • verwijzigingen naar de omgevingsvergunning (doorheen de overeenkomst en art. 8.9) en de ventilatieverslaggever (art. 3.3) (voor werven in Vlaanderen)
  • de verplichtingen van zowel de bouwheer als de architect i.f.v. de Wet-Peeters betreffende de verplichte verzekering tienjarige aansprakelijkheid voor woningbouwprojecten (art. 2.3, 7.6 en 8.10)
  • het wetboek Economisch Recht en de informatieplicht (art. 7.6 – aan te passen i.f.v.de concrete verzekering)
  • aanpassingen bij opdrachten beperkt tot de wind- en waterdichte ruwbouw (art. 7.8) en het werken met zelfbouwers (artikel 8.4)
  • ...

De grote lijnen blijven dezelfde en de wijzigingen zijn niet fundamenteel, maar wij adviseren onze verzekerden toch om zich voor toekomstige projecten te baseren op dit aangepast document, beschikbaar op MyProtect.

Uiteraard blijft een contract maatwerk en dient de architect zelf de nodige aanpassingen door te voeren i.f.v. de concrete omstandigheden. Het spreekt vanzelf dat je bij ons terecht kan voor vragen en opmerkingen. 

0
0
0
s2sdefault