Starterspakket jonge architecten

Als architect kan je op meerdere manieren aan de slag. Het al dan niet uitvoeren van opdrachten in eigen naam gaat bepalen of je een eigen beroepsaansprakelijkheidsverzekering moet afsluiten.

Voor jonge architecten met opdrachten in eigen naam bieden we met PROTECT tot vijf jaar na het afstuderen een voordelige formule aan, Starterspakket Jonge Architecten.
Het pakket is samengesteld uit een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, een rechtsbijstandsverzekering, een individuele ongevallenpolis en de PAS dienstverlening.

Een verzekeringsoplossing uitgewerkt op maat van de beroepsnoden en het budget van de startende architect.

Waarom en wanneer je verzekeren?
De folder “Verzekeringen op maat van de jonge architect” licht je in alle duidelijkheid toe waarom en wanneer je als jonge architect een beroepsaansprakelijkheidsverzekering moet afsluiten. Neem deze zeker eens door.

Wens je een vrijblijvende offerte te ontvangen voor het Starterspakket?

ONLINE OFFERTE PDF OFFERTE

SAMENSTELLING VAN HET STARTERSPAKKET

Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid architect
(met optie dekking residuele aansprakelijkheid)
De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid architect van PROTECT dekt je beroepsaansprakelijkheid inclusief je tienjarige aansprakelijkheid en je burgerlijke aansprakelijkheid uitbating. Waarbij ook je technische en juridische verdedigingskosten bij beroepsfouten zijn gedekt.

Rechtsbijstandsverzekering dienstverlener in de bouwsector
Deze verzekering verleent extra bijstand in geval van bepaalde geschillen van professionele aard andere dan een beroepsfout en waarborgt de uitgaven (bv. advocatenkosten) noodzakelijk om een recht uit te oefenen of te verdedigen binnen een minnelijke, gerechtelijke, buitengerechtelijke of administratieve regeling.

Individuele ongevallenpolis A24+
Als zelfstandig ondernemer ontvang je slechts een zeer bescheiden uitkering in geval van arbeidsongeschiktheid. De polis individuele ongevallenpolis A24+ waarborgt een compensatie van inkomensverlies bij persoonlijke ongevallen, zowel in het privé- als in het beroepsleven.

PAS dienstverlening
Gedurende de eerste drie jaar geniet je gratis van de PAS dienstverlening. Dit betekent preventieve juridische adviezen bij de opmaak en het nazicht van je contracten, het nazicht van aannemingscontracten i.k.v. jouw opdracht als ontwerper, etc. Bovendien kan je alle opleidingen van de PAS Academy bijwonen en uitgesteld herbekijken.

VOORDELEN

  Met het afsluiten van het Starterspakket geniet je van volgende voordelen:
 • Lagere minimumpremies
 • Verlaagde vrijstelling in de polis burgerlijke aansprakelijkheid
 • Korting op de premie individuele ongevallenpolis A24+
 • Juridisch advies van onze studiedienst
 • MyProtect gebruikersprofiel voor je verzekeringsadministratie
 • Toegang tot alle PROTECT en PAS Academy opleidingen, live en uitgesteld
 • Persoonlijk advies van juristen en specialisten

WIE KAN GENIETEN VAN DIT PAKKET?

Architecten die nog geen 5 jaar afgestudeerd zijn.

WAT IS VERZEKERD?

  Het starterspakket is samengesteld uit volgende polissen:
 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
 • Rechtsbijstandsverzekering
 • Individuele ongevallenpolis A24+

STOPZETTINGSMODALITEITEN

Wanneer je jouw jaarlijkse beroepsaansprakelijkheidsverzekering wenst te beëindigen wegens stopzetting van jouw activiteiten (met uitschrijving uit de lijst van de Orde van Architecten of beperking van jouw activiteiten tot die van een zelfstandig medewerker), hoef je ons slechts een schriftelijk verzoek toe te sturen. Wij nemen dan contact met je op om de posterioriteitsregeling te bespreken die we dan aan jouw situatie aanpassen. Noot: Indien je alleen woningbouwprojecten realiseerde met een dekking in sectie 2 van jouw BA-10 woningbouw (wet Peeters Borsus), is er geen posterioriteitspremie te betalen.

WENS JE MEER VERZEKERINGSADVIES?

Dhr. Eddy Kellens - accountmanager Regio Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant
eddy.kellens@protect.be - 0497 43 86 93

Mvr. Nathalie Moens - accountmanager Regio West & Oost-Vlaanderen, Brussel en Vlaams-Brabant
nathalie.moens@protect.be - 0474 74 41 26

Algemeen: info@protect.be - 02 411 41 14

ONLINE OFFERTE PDF OFFERTE