Een samenwerking met een andere ontwerper Voor welke samenwerkingsvorm opteer je?

Webinar - di 7 dec 9u30 tot 10u30

Bij een bouwproject zijn steeds meer dienstverlenende partijen betrokken. Er zijn de samenwerkingen met de wettelijk verplichte actoren, vaak aangevuld met samenwerkingsverbanden met gespecialiseerde studiebureaus, interieurarchitecten, etc.

Een gelijklopende trend hierbij is dat architect-ontwerpers steeds vaker in kader van één specifiek bouwproject de handen in elkaar slaan. Deze nieuwe aanpak roept bij vele ontwerpers de vraag op onder welke juridisch samenwerkingsvorm dit dan best gebeurt.

Tijdens de PAS Academy “Samenwerkingen tussen ontwerpers” kom je te weten wat je mag verstaan onder specifieke samenwerkingsvormen zoals de neven- en onderaanneming en de samenwerking in een combinatie zonder rechtspersoonlijkheid (de maatschap).

Jurist Tom Cromphout van de studiedienst van PROTECT geeft antwoord op volgende vragen:

  • Welke voor- en nadelen bieden de verschillende samenwerkingsvormen respectievelijk voor de opdrachtgever en de ontwerpers?
  • Wat zijn de aandachtspunten per samenwerkingsvorm en hoe kan dit contractueel vorm krijgen?
  • Zijn er naar aansprakelijkheid en verzekering toe bepaalde risico’s verbonden aan de ene of de andere constructie? Hoe zijn die risico’s het best op te vangen?
  • Etc.

PRAKTISCH

Datumdi 7 december 2021
Tijdstip9u30 tot 10u30
Mediumwebinar
GenodigdenPROTECT klanten met de optie PAS dienstverlening.
Deelnameprijsgratis
Inschrijvenje kan intekenen door je gratis PAS 2021 hier te activeren
Meer infoinfo@protect.be of T. 02 411 41 14
0
0
0
s2sdefault