Kan je in tijden van corona je controleplicht blijven uitoefenen of niet?

Beste klant,
 
Sinds enkele dagen wordt ook Protect geconfronteerd met vragen van verzekerden over de impact van het coronavirus op hun werkzaamheden en hun verplichtingen tegenover de opdrachtgever. Volgens onze interpretatie is de voortzetting van de activiteiten nog steeds mogelijk mits het respecteren van de richtlijnen uitgevaardigd door de overheid. De situatie evolueert dagelijks.

De overheid verbiedt tot nader order niet dat bouwwerken worden uitgevoerd en er is ook nog geen verbod op werfvergaderingen. Wél moeten richtlijnen in acht genomen worden met betrekking tot het afstand houden, desinfectering enz.

 
Voor sommige grotere werven stellen wij vast dat aannemers, al dan niet in samenspraak met de opdrachtgever, de werken stilleggen of minstens voorbehoud formuleren met betrekking tot de uitvoeringstermijn. Dit doen ze omwille van het hoog aantal mensen op de werf en het besmettingsrisico dat hieruit voortvloeit. We vermoeden dat dit op korte termijn voor vele grote projecten zal gebeuren. Kleinere projecten met een lagere bezetting zullen, zoals het er nu voorstaat, vermoedelijk wel voortgezet (kunnen) worden.
 
Als de bouwwerken worden voortgezet, blijft een controle op deze werkzaamheden volgens ons verplicht. Dit voor zover u zich hiertoe verbonden heeft en de controle ook wettelijk verplicht is.
 
De bouwpartners moeten uiteraard afspraken maken onder meer om tot een zo laag mogelijke bezetting te komen bij werfvergaderingen.
Bij werfbezoeken in volstrekte afwezigheid van andere bouwpartners is het nog meer dan anders belangrijk om foto’s te nemen, en in het verslag en/of de begeleidende mail op te nemen dat opmerkingen binnen een bepaalde termijn, bijvoorbeeld 5 werkdagen, schriftelijk moeten gemeld worden.
 
 
 
Protect neemt de richtlijnen van de overheid ter harte en zet maximaal in op telewerk van haar werknemers. Onze dienstverlening blijft gegarandeerd. Al onze medewerkers zijn technisch uitgerust om thuis te werken, zowel via de telefoon als via digitale kanalen (bv. e-mails, Teams, Whatsapp ...).
 
Onze medewerkers blijven hun uiterste best doen om jou verder te helpen. We vragen je wel om zoveel mogelijk contact op te nemen:
 
– op hun rechtstreekse nummer (hun naam en telefoonnummer vind je op MyProtect)
– via hun rechtstreekse e-mailadres (voornaam.naam@protect.be)
 
Via de MyProtect-tool vind je al de contactgegevens van jouw polis- en schadebeheerder.

 

0
0
0
s2sdefault