PROTECT hecht belang aan jouw privacy. Hoewel de meeste informatie op deze website beschikbaar is zonder dat er persoonlijke gegevens moeten worden verstrekt, is het mogelijk dat de gebruiker om persoonlijke informatie gevraagd wordt. Deze gegevens zullen enkel gebruikt worden in het kader van het verschaffen van de aangevraagde informatie.
Uiteraard kan je ons volledige privacystatement bekijken.
In België is de bescherming van klanten die financiële producten en diensten kopen, gebaseerd op de Verzekeringswet van 4 april 2014, waarin Richtlijn 2016/97 van 20 januari 2016 betreffende de distributie van verzekeringen (“IDD”) is opgenomen. De IDD legt informatieverplichtingen en gedragsregels op aan alle distributeurs van verzekeringsproducten. Volgens deze regels moeten zij eerlijk, billijk en professioneel handelen om de belangen van hun klanten zo goed mogelijk te dienen.
PROTECT N.V. is een Belgische verzekeringsmaatschappij, ingeschreven bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen onder nummer 044.719.894, ingeschreven bij de NBB onder nummer 1009 voor de uitoefening van de verzekeringstakken 1A (Ongevallen behalve arbeidsongevallen), 9 (Andere schade aan goederen), 13 (Algemene B.A.), 15 (Borgtocht), 16 (Diverse geldelijke verliezen) en 17 (Rechtsbijstand). De maatschappelijke zetel van PROTECT is gevestigd te 1080 Brussel, Jetsesteenweg 221.
Zij oefent haar activiteit uit – onder het prudentieel toezicht van de Nationale Bank van België (NBB, Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be) en – onder het kwaliteitstoezicht van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA, Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be). De hoofdactiviteit van Protect is het verzekeren van bouwprofessionals in het kader van hun beroep en opdrachtgevers in de bouw.
De gedragsregels zijn gebaseerd op het principe dat verzekeraars, zoals PROTECT, zich altijd op loyale, billijke en professionele wijze dienen in te zetten voor de belangen van de klanten. Als klantgerichte onderneming hecht PROTECT veel belang aan deze principes.
Voor meer informatie over elk specifiek product wordt verwezen naar de relevante informatiedocumenten en de algemene verzekeringsvoorwaarden over de verzekeringsproducten die te vinden zijn op www.protect.be.
Om u in staat te stellen een weloverwogen beslissing te nemen over het aangaan van een verzekeringsovereenkomst, zal PROTECT u tijdig en op begrijpelijke wijze informeren over zichzelf, haar producten en diensten, eventuele beperkingen en uitsluitingen. Daarnaast zullen wij ervoor zorgen dat de publiciteit op dezelfde wijze wordt opgesteld en als zodanig duidelijk herkenbaar is.
De communicatie tussen PROTECT en u zal in het Nederlands of Frans verlopen, afhankelijk van uw keuze. De taal die u kiest, zal worden gebruikt voor al uw contractuele documenten. U kunt contact met ons en onze diensten opnemen per brief, per e-mail, per telefoon: +32(0)2 411 41 14. Alle informatie zal u worden verstrekt op de duurzame drager van uw keuze (papier of elektronisch formaat).
Waarom heeft PROTECT een belangenconflictenbeleid nodig?
PROTECT wenst de belangen van de cliënten op een zo ruim mogelijke manier te beschermen. In België is de bescherming van klanten die financiële producten en diensten kopen, gebaseerd op de verzekeringswet van 4 april 2014, waarin de Richtlijn 2016/97 van 20 januari 2016 betreffende de distributie van verzekeringen (“IDD”) is opgenomen. Overeenkomstig “IDD” heeft PROTECT een schriftelijk beleid opgesteld om mogelijke belangenconflicten te identificeren, te voorkomen en te beheren.
Hieronder vindt u meer informatie over hoe PROTECT dat beleid heeft ingevuld. Het is een aanvulling op de algemene verplichting van PROTECT om integer en eerlijk te handelen in overeenstemming met uw belangen.
Doelstelling van het belangenconflictenbeleid bij PROTECT?
PROTECT streeft ernaar om belangenconflicten in al haar activiteiten te voorkomen, inzonderheid in prioritaire domeinen waar cliëntenbelang voorop staat: verzekeringsbemiddeling, behoefteanalyse, adviesverlening, tarificatie, risico-acceptatie, schadebeheer.
Hierna volgt een beschrijving van de maatregelen en bepalingen van het Belangenconflictenbeleid van PROTECT dat erop gericht is om uw belangen als cliënt te beschermen in geval van een belangenconflict.
Wat is een belangenconflict?
Wij omschrijven een belangenconflict als:
– een situatie waarbij de belangen van PROTECT onverenigbaar kunnen zijn met die van u als cliënt of er tegengesteld aan kunnen zijn;
– een situatie waarbij de belangen van u als cliënt of een groep cliënten onverenigbaar zijn met die van een andere cliënt of een andere groep cliënten.
Indien een belangenconflict zich voordoet, zal u hierover gedetailleerd geïnformeerd worden, en zal PROTECT maatregelen nemen om dit belangenconflict te beheren.
Welke belangenconflicten zijn mogelijk?
Binnen de activiteiten van PROTECT werden een aantal mogelijke belangenconflicten geïdentificeerd met de bedoeling de nodige maatregelen te kunnen nemen om ze te voorkomen en doeltreffend te beheren.
Er kunnen belangenconflicten ontstaan tussen PROTECT en andere partijen zoals verzekerden (of onder verzekerden onderling), verzekeringstussenpersonen, verbonden ondernemingen, medewerkers, aandeelhouders of bestuurders.
Welke maatregelen neemt PROTECT om belangenconflicten te voorkomen?
De medewerkers van PROTECT moeten zich er continu van vergewissen dat zij zich onafhankelijk opstellen in hun contacten met u als cliënt en voortdurend oog hebben voor potentiële belangenconflicten. Om eventuele conflictsituaties op een adequate manier te beheersen en de invloed voor u tot een minimum te beperken, heeft PROTECT maatregelen genomen en haar medewerkers schriftelijke richtlijnen bezorgd m.b.t. het voorkomen en het behandelen van belangenconflicten.
Deze schriftelijke richtlijnen zijn terug te vinden in tal van beleidsdocumenten, procedures en instructies.
PROTECT zorgt voor een geschikte opleiding van haar medewerkers zodat zij op de hoogte zijn van hun verantwoordelijkheden en verplichtingen en in staat zijn de belangenconflicten op een adequate wijze te beheersen.
Daarnaast waakt de Compliance Officer over de naleving van de procedures en eventuele klachten met betrekking tot belangenconflicten worden opgevolgd door twee leden van het Directiecomité i.s.m. de Compliance Officer
PROTECT controleert regelmatig of de inhoud van haar beleid met betrekking tot belangenconflicten nog actueel is.
Informatie
Indien u, ondanks de organisatorische maatregelen die PROTECT genomen heeft, toch in een situatie terecht komt waarin wij u onvoldoende garantie kunnen bieden dat in uw beste belang wordt gehandeld, zal PROTECT u op de hoogte brengen van de situatie. PROTECT zal u dan informeren van de genomen en/of te nemen maatregelen, op een manier die u in staat stelt met kennis van zaken een beslissing te nemen over het verdere verloop van het dossier of de transactie.
Wenst u meer informatie over ons belangenconflictenbeleid? Dan kan u terecht bij: kov@protect.be
Onze integriteit als verzekeraar vormt een essentieel onderdeel van een gezonde en voorzichtige beleidsvoering; gericht op de vrijwaring van onze reputatie en het vertrouwen van het publiek.
Compliance houdt in dat er gehandeld wordt naar de van toepassing zijnde regels. Het respecteren van de wettelijke vereisten evenals deze van de controle-overheden, de beroepsregels, de ethische normen en de normen van de eerlijke mededinging vormen de vitale onderdelen van ons commercieel succes en van onze goede reputatie. Deze externe en interne regels vormen een belangrijk onderdeel van onze bedrijfspolitiek.
Onze activiteiten zijn afgestemd op een compliance charter, het integriteitsbeleid en een reeks van interne regels. Onze Compliance Cel waakt over de toepassing van deze interne richtlijnen en zorgt voor een ethische cultuur binnen onze onderneming.
Het compliance charter zet de belangrijkste grondbeginselen van de compliance-functie bij PROTECT uiteen. Hoofddoelen zijn het formaliseren van de doelstellingen en taken verbonden aan de functie alsook van de organisatie van die activiteit binnen onze onderneming.
PROTECT verbindt er zich toe haar integriteitsbeleid toe te passen, dat in het bijzonder steunt op de naleving van de wettelijke en reglementaire bepalingen, een gebied waarin de compliance-functie een cruciale rol speelt.
Dit charter geeft een duidelijke omschrijving van de taken van de compliance-functie. Het belicht het belang van de organisatie van de compliance-functie en de rol ervan in het toezicht op en de managementondersteuning van PROTECT. Klik hier om het volledige compliance charter na te lezen.
Omdat integriteit belangrijk is voor PROTECT, voorziet PROTECT – naast de door de regelgever voorziene externe kanalen – in een intern klokkenluiders-meldingskanaal. Dit kanaal is toegankelijk voor zowel de werknemers van PROTECT als externe melders teneinde inbreuken binnen het toepassingsgebied van de klokkenluidersregelgeving op een vertrouwelijke manier aan PROTECT te melden.
Voor het materiële toepassingsgebied (inbreuken op de regelgeving inzake consumentenbescherming, bescherming van persoonsgegevens, financiële diensten, bestrijding van belastings – en sociale fraude, voorkomen van witwas en terrorismefinanciering,…. ) en het personele toepassingsgebied (werknemers, zelfstandige medewerkers, leveranciers, aandeelhouders, ex-werknemers, derden…) verwijzen we naar de klokkenluidersregelgeving . De personen die ter goeder trouw een inbreuk melden, genieten de wettelijke bescherming.
Een melding kan aan PROTECT schriftelijk gericht worden via whistleblowing@protect.be
De melding moet PROTECT in staat stellen om de feiten te onderzoeken. Daarom moeten de feiten voldoende nauwkeurig omschreven en – voor zover als mogelijk – gedocumenteerd worden. PROTECT garandeert de vertrouwelijkheid van de melding en de behandeling ervan, alsook van de identiteit van de melder en van de betrokken derden. PROTECT stelt een meldingsbeheerder aan, die onpartijdig en vertrouwelijk de melding opvolgt en onderzoekt. Na onderzoek door de meldingsbeheerder, ontvangt de melder uiterlijk binnen de drie maanden na de ontvangstmelding een antwoord. De persoonsgegevens die je in het kader van de melding aan PROTECT bezorgt, worden verwerkt conform de privacyverklaring van PROTECT.
Dit meldingskanaal is niet bedoeld voor klachten die betrekking hebben op de verzekeringsproducten van Protect of haar dienstverlening. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de klachtenprocedure. Dit kanaal is eveneens niet bedoeld voor de behandeling of het melden van persoonlijke grieven van medewerkers.
Indien je een klacht zou hebben over je verzekeringsproduct of ontevreden bent over de dienstverlening van PROTECT, neem dan contact met ons op via:
n.v. PROTECT
T.a.v. Klachtenmanagement
Jestsesteenweg 221
1080 Brussel
kov@protect.be
tel. : +32 (0)2 412 39 01
Vermeld bij je klacht steeds de gegevens van je polis(sen) en aanvullende informatie die nuttig kan zijn voor het behandelen van je klacht.
PROTECT onderschreef de sectorale gedragsregels inzake klachtenmanagement.
Het Klachtenmanagement team van PROTECT zal je klacht onderzoeken en ernaar streven om je binnen de twee weken een antwoord te geven. Een definitief antwoord ontvang je maximum binnen de termijn van één maand. De persoonsgegevens die je ons in het kader van je klacht bezorgt, worden verwerkt conform de privacyverklaring van PROTECT .
Indien je vooralsnog niet tevreden zou zijn met ons antwoord, kan je je richten tot een onpartijdige externe ombudsman:
Ombudsman van de Verzekeringen
De Meeûssquare 35
1000 Brussel
tel: +32(0)2 547 58 71
www.ombudsman.insurance.be
info@ombudsman-insurance.be
Klachtendienst FSMA
Congresstraat 12-14
1000 Brussel
tel: +32(0)2 220 52 11